Kahramanmaraş Haber
HV
29 MART Cuma 05:02

Sahne Senin Türkiyem Çocuk Oyunları Festivali turnesi Gümüşhane’den başladı

Sahne senin Türkiyem Çocuk Oyunları Festivali turnesi bu yıl 18 Kasım’da Gümüşhane’den başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2023 08:53
Sahne Senin Türkiyem Çocuk Oyunları Festivali turnesi Gümüşhane’den başladı

Sahne Senin Türkiyem Çocuk Oyunları Festivali turnesi bu yıl 18 Kasım’da Gümüşhane’den başladı. Anadolu ve Karadeniz’de yaşayan çocukları çeşitli gösterilerle buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında yüzlerce anaokulu ve ilkokul öğrencisi, ‘Sevimli penguenler’ adlı tiyatro oyunuyla tanışma fırsatı yakalıyor.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Tuzla’daki hemşeri dernekleri ile hazırladığı Sahne Senin Türkiyem projesi kapsamında çocuk oyunları festivali turnesi düzenleniyor. Tuzla’da dernekleri bulunan il ve ilçelere ulaşan etkinlik ile Anadolu’da ve Karadeniz’de çocuklara çeşitli gösteriler ve tiyatro oyunları sergileniyor. Geçen yıl düzenlenen Karedeniz ve Anadolu turneleri kapsamında yüzlerce çocuk bu festivalden yararlandı. Proje ile çocukları, maskot kostümler, palyaço eşliğinde animasyonlar, şovlar, şarkılı danslar ve yarışmalar ile ‘Sevimli Penguenler’ adlı çocuk tiyatrosunu bekliyor.

Gümüşhane ve ilçelerinde devam eden festival, Sakarya, Bilecik, Karabük, Kastamonu, Bolu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Bayburt, Sivas, Çankırı, Çorum, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Tokat, Yozgat, Afyon, Nevşehir illerindeki çocuklarla da buluşturulacak.

AdminAdmin

YORUMLAR