Kahramanmaraş Haber
HV
28 MART Perşembe 21:00

Ekrem Yüce “Engelsiz bir hayat için çalışmaya devam edeceğiz”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Adapazarı SGM’de düzenlenen engelliler haftası etkinliklerine katılan Başkan Yüce, engelli bireylerle ‘Sev Beni Yeter’ şarkısını söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 15:58   Güncelleme : 02-12-2022 15:58
Ekrem Yüce “Engelsiz bir hayat için çalışmaya devam edeceğiz”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere katıldı. SGM’de eğitim gören engelli bireylerin yıl boyunca gerçekleştirdiği eserlerin yer aldığı sergiyi gezen Başkan Ekrem Yüce, daha sonra engelli bireyler ve eğitimcilerin birlikte hazırladığı halk müziği konserini takip etti.

Engelli bireylerle birlikte ‘Sev Beni Yeter’ şarkısını söyleyen Başkan Yüce, program sonunda ‘Siz Gülümseyin Yeter, Biz Engelleri Aşarız’ yazılı sevgi panosunu imzaladı. Engelsiz Hobi Kursu öğrencileri programda hazırladıkları drama gösterileri ve koreografi çalışmalarıyla izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Toplumda herkesin eşit haklara sahip olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Ancak gerçek yaşamda bazı gruplar; sosyal durumları, bilişsel ve fiziksel farklılıkları açısından söz konusu haklara sahip olamamaktadırlar. Engelli vatandaşlarımız bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız. Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak ona göre düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz zaman, engelli kardeşlerimizin önündeki engelin ortadan kaldırabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. Bu, birey olarak bizim görevimiz olduğu gibi kurumların da görevidir” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR