Kahramanmaraş Haber
HV
28 MART Perşembe 19:34

Cilt sanatı ile deforme olan eserler restore ediliyor

Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan cilt sanatı hayat buluyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-11-2022 14:41   Güncelleme : 06-11-2022 14:41
Cilt sanatı ile deforme olan eserler restore ediliyor

Akademisyen Songül Ergün, öğrencileriyle birlikte cilt sanatının derinliklerini keşfe çıkıyor. Deforme olan eserler, usta ellerde restore ediliyor. Kursiyerler, merkezde cilt sanatında ihtisaslaşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan cilt sanatı hayat buluyor. Sanatta ihtisaslaşmak, bu alanda çalışma yapmak isteyenlerin alanında uzman isimlerle bir araya geldiği kurslarda, ortaya çok özel eserler çıkıyor. Merkezde devam eden 12 branştan biri olan cilt sanatı için hem geleneksel hem de modern teknikler kullanılıyor.

Akademisyen Songül Ergün, öğrencileriyle birlikte cilt sanatının derinliklerini keşfe çıkıyor. Unutulmaya yüz tutmuş bir sanat dalında eğitim yapmanın çok değerli olduğunu paylaşan Ergün, “Cilt sanatına başlamadan önce kitap sanatından başlamak gerekir. Türk-İslam medeniyetinin var olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. İslam medeniyeti kitap medeniyeti demektir. Kitabın yazılmasından okunmasına, korunmasından süslenmesine bizim için çok önemlidir. Korunması kapsamında da cilt sanatının ortaya çıkışı böylelikle başlıyor. Kursiyerlerimizin çoğunluğunu üniversiteli öğrenciler oluşturuyor ve bunlarda sanatla ilgilenen öğrenciler oluyor. Kendilerine yeni bir dal, meslek öğrenmiş oluyorlar” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR